Om oss

3Dteamet

3Dteamet är en förening som tillhandahåller 3D-skrivare och andra verktyg för F-sektionens och GU-fysiks studenter. Målet är att vara en en förening på vår sektion som både drivs av och främjar intresset för ny teknik. 3Dteamet föddes ur en önskan av att ge studenter tillgång till att använda 3D-skrivare som fanns, men sällan användes, på institutionen. Med detta startades det samarbete mellan institutionen osh studeter som än idag möjliggör föreningen!

Idag är vi i full gång med 4 FDM skrivare, två SLA skrivare, en laserskärare, datorer och annan utrustning i ett labb i F-huset. Vår verksamhet består främst av att: ge elever tillgång till skrivarna, ge elever en kurser i 3D-skrivande och att underhålla skrivarna.

Om du är nyfiken på vad det är vi gör i 3Dteamet kan du läsa mer om oss nedan, och kontakta oss gärna personligen!

För mer info, hitta oss på facebook , reddit eller gå med i vår discord

Styrelse

Marcus Örtenberg Toftås

Ordförande, IT- & Accessansvarig

Som administrativt ansvarig håller jag reda på styrelsen, hemsidan samt allas accesser. Om du tappat bort ditt kort, glömt din kod eller något annat accessrelaterat är det bara att höra av dig! Jag håller även i fortsättningskursen för Zyyx Pro och Prusan!

Henrik Häggström

Laseransvarig och Sekreterare

Som laseransvarig håller jag en kurs i säkerhet och användande av vår laserskärare. Laserskäraren är för platta detaljer ett snabbt alternativ till våra 3D-skrivare. Har ni några frågor kring laserskäraren får ni gärna höra av er.

Oscar Carlsson

Intro- & Form2-kursansvarig

Jag innehar posten som intro- och Form2-kursansvarig och håller de kurserna när de ges. Ställ gärna frågor gällande antingen kurserna eller maskinerna så ska jag försöka svara så gott jag kan.

Edward Hadziavdic

Mekaniker

Mekaniker för 3Dteamets utrustning och maskiner.