Om oss

3Dteamet

3Dteamet är en förening som tillhandahåller 3D-skrivare och andra verktyg för F-sektionens och GU-fysiks studenter. Målet är att vara en en förening på vår sektion som både drivs av och främjar intresset för ny teknik. 3Dteamet föddes ur en önskan av att ge studenter tillgång till att använda 3D-skrivare som fanns, men sällan användes, på institutionen. Med detta startades det samarbete mellan institutionen osh studeter som än idag möjliggör föreningen!

Idag är vi i full gång med 4 FDM skrivare, två SLA skrivare, en laserskärare, datorer och annan utrustning i ett labb i F-huset. Vår verksamhet består främst av att: ge elever tillgång till skrivarna, ge elever en kurser i 3D-skrivande och att underhålla skrivarna.

Om du är nyfiken på vad det är vi gör i 3Dteamet kan du läsa mer om oss nedan, och kontakta oss gärna personligen!

Styrelse

Åke Andersson

Ordförande

Som accessansvarig håller jag reda på vilka våra aktiva medlemmar är och var deras passerkort fungerar. Jag håller även kurser i användande av vår Redsail laserskärare, ett mycket snabbt alternativ till de andra skrivarna för platta detaljer.

Karl Hammar

IT & Accessansvarig

Jag ser till att alla medlemmar får och kan bibehålla access in till labbet! Har du frågar om din access, tappat bort ditt kort, glömt din kod eller något annat tokigt är det mig du ska kontakta. Dessutom uppdaterar jag hemsidan lite då och då.

Marcus Örtenberg Toftås

Kursansvarig och stadga-skribent

Som introkursansvarig är det jag som ser till att studenter får sin första glimt in i vår verksamhet genom att erbjuda introduktionskurserna. Så om ni har frågor eller funderingar kring dessa så är det bara att höra av er! Annars syns jag väl rätt så ofta i studentverkstaden och håller på med den ena eller det andra projektet.

Edward Hadziavdic

Avancerad kursansvarig

Jag håller i mer avancerade kurser som ZYYX pro, Makerbot replicator 2X och 3Dscanning.

Samuel Rydz Wullens

Introkursansvarig

Henrik Häggström

Laseransvarig