Om oss

3Dteamet

3Dteamet är en förening som tillhandahåller 3D-skrivare och andra verktyg för F-sektionens och GU-fysiks studenter. Målet är att vara en en förening på vår sektion som både drivs av och främjar intresset för ny teknik. 3Dteamet föddes ur en önskan av att ge studenter tillgång till att använda 3D-skrivare som fanns, men sällan användes, på institutionen. Med detta startades det samarbete mellan institutionen osh studeter som än idag möjliggör föreningen!

Idag är vi i full gång med fyra stycken FDM-skrivare (den vanliga typen av 3D-skrivare), två SLA-skrivare, en SLS-skrivare, en laserskärare, datorer och annan utrustning i ett labb i Forskarhuset. Vår verksamhet består främst av att: Ge elever tillgång till skrivarna, ge elever en kurser i 3D-skrivande och att underhålla skrivarna.

Om du är nyfiken på vad det är vi gör i 3Dteamet kan du läsa mer om oss nedan, och kontakta oss gärna personligen!

För mer info hittar du oss på Facebook eller i vår Discordserver.

Styrelse

Simon Benstorp

Ordförande, SLA-kurs & accessansvarig

Som administrativt ansvarig håller jag reda på styrelsen, mycket av kommunikationen med andra föreningar samt medlemmarnas accesser. Jag är också med och håller kurserna för våra SLA-skrivare. Du är varmt välkommen att höra av dig om du behöver hjälp med eller undrar över något!

David Prytz Arcombe

Sekreterare, IT- & laseransvarig

Som sekretarare och IT-ansvarig har jag hand om hemsidan och bokningssystemet. Jag håller även i en kurs för vår laserskärare. Om ni har ni några frågor kring laserskäraren eller om vår IT strular så kan ni alltid kontakta mig.

Theodor Hansson

Intro- & fortsättningskursansvarig

Som Intro- och fortsättningskursansvarig ser jag till att alla nya medlemmar får en bra introduktion till vår verkstad och enklaste maskiner.

Nickoo Sadeghi

PR & SLA-kursansvarig

Som PR-ansvarig sköter jag det mesta flödet av info ut till våra sociala medier och nyhetssidor. Jag är också del-ansvarig till SLA-kurserna så har du några frågor kring dem är det bara att maila.

Karl Flysjö

Mekaniker

Som mekaniker ansvarar jag för 3Dteamets utrustning och maskiner.

Edward Hadziavdic

Mekaniker

Mekaniker för 3Dteamets utrustning och maskiner.